Materiale pentru lumanari sculptate

1. Miezul lumanarii – lumanare hexagonala

Lumanarile sculptate se fac pornind de la o lumanare hexagonala de baza, obtinuta prin turnarea de parafina translucida intr-o matrita. Aceasta parafina ar trebui sa constituie materialul combustibil propriu zis al lumanarii. Zic ar trebui pentru ca eu folosesc o lumanare pastila (tealight candle) dupa cum poti vedea aici.

Aceasta lumanare (miezul) se gaseste de cumparat, inclusiv online, deja turnata in diverse dimensiuni, conica sau dreapta, chiar si colorata. Pretul variaza intre 3.5 si 9 RON in functie de varianta aleasa.  Daca doresti sa faci cateva lumanari, pentru distractie, sa le oferi cadou celor dragi, sau esti in stadiul de experimentare si nu stii care model de baza ti se potriveste atunci te sfatuiesc sa iti cumperi hexagoane deja turnate. Pentru o productie mai mare este avantajoasa investitia in macar una-doua matrite.

2. Parafina pentru scufundari

Pentru adaugarea de straturi peste miez este nevoie de o parafina speciala cu elasticitate foare buna. Pentru rezultate ideale straturile adaugate nu trebuie sa se rupa sau sa se crape timp de 10, chiar 15 minute dupa scufundare si inceperea sculptarii.

Aceasta parafina sa poate cumpara deja colorata sau se pot lua separat pigmenti si se coloreaza acasa. Eu prefer a doua varianta. Pentru mine culoarea este la fel de importanta ca si designul in impresia generala si imi place sa am mai mult control asupra nuantelor obtinute.

3. Instrumente de modelat

Eu folosesc un cutter si cam atat…Am achizitionat si un set de cutite speciale pentru sculptura in ceara dar le folosesc destul de rar, cred ca unul singur mi-ar fi fost suficient. Pentru taietura de desupra (in jurul fitilului) se poate folosi o forma de bucatarie sau un alt obiect de dimnensiune potrivita, cu muchie ascutita.

4. Accesorii

Cand vine vorba de accesorii the sky is the limit. Poti folosi de la niciunul – lumanare arata foarte bine si asa! pana la zeci de accesorii pe un singur model. Strasuri, pioneze, floricele cumparate, floricele reciclate…cam tot ce-ti trece prin minte si se potriveste cu designul tau.

Deasemenea pentru un look mai profi exista lacuri speciale, lucioase, mate, semi mate. Exista niste finish-uri foarte lucioase care dau aspect de bibelou lumanarii. Eu am experimentat cu ce am gasit in comert si nu am fost foarte multumita. Acum finisez lumanarea cu un strat de ceara transparenta (dupa ce este sculptata si cu accesoriile aplicate, o scufund rapid in parafina si apoi in apa rece).

5. Altele

Daca vrei sa incerci acest „sport” e bine sa mai ai:

– carton de acoperit pe langa plita (picaturile de ceara sunt destul de greu de curatat)

-termometru -pana inveti textura pen care trebuie sa o aiba parafina inainte de a incepe scufundarea

-un carlig de care sa agati lumanarea cand o sculptezi

– o tava pentru resturi de ceara, intrumente, etc…

Spor la treaba!

Reclame

4 comentarii

   1. Ce parafina imi recomanzi pentru scufundarea lumanarilor in diverse culori? Sau pot folosi oricare dintre aceste trei tipuri?

    Parafina lumanari sculptate alba (http://www.aliweb.ro/aliweb-ro/eshop/6-1-Materii-Prime/21-2-Ceara/5/458-Parafina-lumanari-sculptate-alba)

    Parafina lumanari transparenta placa (http://www.aliweb.ro/aliweb-ro/eshop/6-1-Materii-Prime/21-2-Ceara/5/85-Parafina-lumanari-transparenta-placa)

    Parafina lumanari alba placa (http://www.aliweb.ro/aliweb-ro/eshop/6-1-Materii-Prime/21-2-Ceara/5/381-Parafina-lumanari-alba-placa)

    Multumesc!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s